Γαρίδες στο φούρνο

Γαρίδες στο φούρνο - Αγαπητός Ψαράς

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μαγειρέψουμε και να απολαύσουμε τις γαρίδες είναι να τις κάνουμε στον φούρνο.

Για να ψήσουμε γαρίδες στον φούρνο πρέπει να είναι σχετικά μεγάλες σε μέγεθος και με το κέλυφός τους, ώστε να ψηθούν πιο σωστά και να μη στεγνώσουν. Επιπλέον το κέλυφος όπως και το κεφάλι τους έχουν όλη την γεύση, οπότε μαγειρεύοντάς τις γαρίδες ολόκληρες με αυτά, εξασφαλίζουμε περισσότερη νοστιμιά.

Τη συνταγή αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε είτε με φρέσκες είτε με κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να μην είναι προβρασμένες. Τις κατεψυγμένες πρέπει φυσικά να τις έχουμε αποψύξει καλά πριν τις βάλουμε στο φούρνο.

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη. Βασικά, η μόνη δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις γαρίδες, δηλαδή να τις χαράξουμε με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι κατά μήκος του κελύφους από το επάνω μέρος για να αφαιρέσουμε το εντεράκι.

Η υπόλοιπη συνταγή είναι πανεύκολη και το μόνο που έχουμε να προσέξουμε είναι να μην παραψήσουμε τις γαρίδες και μας στεγνώσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *